Ja pots escoltar el programa nº30 de Còmics a Ràdio Sabadell: SUSANNA MARTÍN

Avui al programa Tarda de Ràdio de Ràdio Sabadell hem parlat de tota la polèmica creada al festival d’Angouleme amb les acusacions de sexisme doncs entre els 30 nominats d’aquest any no hi ha cap autora,  i també del sexisme al món dels còmics en general, amb Susanna Martín, autora de prestigi que forma part de l’espanyol Colectivo Autoras de Còmic i del francès Col.lectiu de Creadores de Còmic contra el sexisme. Hem aprofitat per parlar d’una de les seves millors obres, Sansamba, la història d’un immigrant subsaharià d’un poble de Senegal que arriba al Maresme i demana feina.

SANSAMBA

d’Isabel Franc i Susanna Martín
publicat per Norma Editorial


+info aqui: http://www.normasabadell.com/1-comic-europeu-en-catala/15637-sansamba-catala.html

També hem parlat de dues autores més que mereixerien guanyar el gran premi d’Angouleme però que sembla un èxit reservat només als homes:  Rumiko Takahashi i Posy Simmonds


RANMA 1/2
de Rumiko Takahashi
publicat per Planeta Comic

Ranma, Akane, Ryoga el baconet… qui no recorda els personatges d’aquest gran èxit del manga japonés, però també a la televisió.

TAMARA DREWE
de Posy Simmonds
publicat per Sinsentido

La tornada de Tamara Drewe al seu poble natal peodueix un shock en la que és una petita comunitat rural. Intriga, tragèdia, ironia… Una autèntica obra mestra de l’autora anglesa.

+ info aquí: http://www.normasabadell.com/drama-novela-grafica/7988-tamara-drewe.html