El KAP ens visitarà el 22 de febrer!

El dissabte 22 de febrer a les 5 de la tarda el reconegut ninotaire i estudiós de l’humor gràfic Kap (Jaume Capdevila) presentarà el seu darrer llibre L’Esquella de la Torratxa, 60 anys d’història catalana (1879-1939) a la nova seu de la llibreria Norma Comics de Sabadell, al número 34 del carrer Sant Antoni. A continuació, signarà exemplars dels seus llibres.

KAP utilitza el pseudònim de Jaume Capdevila per anar pel carrer. És un humorista excepcional i un gran dibuixant, però un estrany defecte ocular fa que vegi la gent amb el cap botorut i la nàpia allargassada, sobretot als polítics.

Dibuixa regularment en publicacions com La Vanguardia, El Mundo Deportivo, Regió 7, El Triangle i al Siné Hebdo de França. Ha publicat una dotzena de llibres amb les seves vinyetes (Sense Kap ni peus, El Maragallato, Manar! Manar!…) i una dotzena més d’estudis sobre l’humor gràfic, com els dedicats a Bagaria, Tísner o Dameson (amb en Lluís Solà i Dachs). S’ha fet càrrec de moltes entrades sobre l’humor gràfic català al portal Tebeosfera i ha col·laborat amb institucions com Ficomic, la Universidad de Alicante o la Fundación General de la Universidad de Alcalá de Henares, formant part del consell de direcció del Instituto Quevedo de Humor d’aquesta darrera universitat. És membre fundador del col·lectiu Tantatinta, associació cultural dedicada a promoure el coneixement del dibuix i l’humor en totes les seves variants (la caricatura, la tira còmica, l’acudit, la historieta humorística i el dibuix animat), esperonant iniciatives com la mostra anual Caricart.

En Kap ha participat en importants mostres d’humor gràfic internacionals i nacionals i ha dirigit diverses exposicions: Trazos, l’humor gràfic a El Mundo Deportivo; L’art de riure, l’art de viure, dedicada a Joaquim Muntañola; Tísner, a la bienal Humoràlia de Lleida; i Cu-Cut! Sàtira política en temps trasbalsats (1902-1912). Aquesta darrera l’ha portat l’Esbart Sabadell Dansaire al Casal Pere Quart de Sabadell, on la podreu contemplar del 19 de febrer al 2 de març.

L’any 2009 se li va concedir el Premi Internacional d’Humor Gat Perich.